Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на

...
Общинарите в Асеновград подпомогнаха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на
Коментари Харесай

По 2 000 лв. отпусна ОбС-Асеновград за треньор по волейбол и болна от муковисцидоза

Общинарите в Асеновград подкрепиха финансово Кръстьо Момчилов - треньор на волейболния клуб в града. Идеята е по предложение на асеновградските спортни клубове. Средствата, който се отпуснаха с решение на Общински съвет-Асеновград, са в размер на 2 000 лв.. Чрез тях Момчилов ще подкрепи покриване на разноските си по промяна на тазобедрена става, чиято обща стойност е в размер на над 6 600 лв.. Волейболният треньор е с открита двустранна коксартроза. Заради това, през предишния месец му е осъществена тотална промяна на дясна тазобедрена става.
Тъй като сумата е непостижима за фамилията, а и следва замяна и на лявата тазобедрена става, след което - и дълго лекуване, спортните клубове в Асеновград се сплотиха в общата концепция. " За страдание и на нашите клубове също са лимитирани и действителната помощ, която можем да предложим, е оскъдна ", споделят в обръщението си за поддръжка от общината сътрудниците на Момчилов. Поради болестта си пък той самият няма опция да води тренировките на тима, в резултат на което спадат резултатите, а от там и финансовото подкрепяне на клуба. Към момента волейболният треньор и брачната половинка му разчитат само на нейната заплата в фамилията.
Освен на Кръстьо Момчилов, общинските съветници на Асеновград подкрепиха и още двама асеновградчани. Още 2 000 лв. те отделиха за 44-годишната Камелия Чернева. Средствата са нужни на дамата за закупуване на животоспасяващи медикаменти и консумативи. Чернева страда от рядкото заболяване муковисцидоза и с цел да поддържа положението си се постанова в домашни условия годишно да организира скъпоструваща венозна антибиотична терапия, която е с друга дълготрайност. Общата стойност на медикаментите е в размер на близо 4 000 лв.. Камелия получава пенсия в размер на към 230 лв. и интеграционни добавки от 22,50 лв., отпускани ежемесечно от Дирекция " Социално подпомагане-Асеновград ". Асеновградчанката е една от дребното пациенти, носещи болестта, доживели до тази възраст.
200 лв. бяха отделени и за подкрепяне на абитуриентка, останала с един родител.
Местните съветници отпуснаха 100 лв. и за майка на дете, което е на 2 година и 6 м. Тя е неомъжена и изиска помощта от общината, с цел да може да закупи облекла и храна за рожбата си. Лидия Исакова е на 39 година Тя споделя, че отглежда детето си сама, майчинството й не е платено и няма приходи от трудова активност. Единствените й доходи са в размер на 40 лв. месечно от детските добавки. Лидия Исакова към този момент един път е получавала еднократна обществена помощ с решение на Общински съвет-Асеновград през 2018 година в размер на 200 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР