Община Завет започна изпълнението на нов европроект, насочен към укрепване

...
Община Завет започна изпълнението на нов европроект, насочен към укрепване
Коментари Харесай

Община Завет започна изпълнението на нов европроект

Община Завет стартира осъществяването на нов европроект, ориентиран към подсилване на общинския потенциал и застраховане пълномощията на общината за използването на Закона за обществените услуги, Закона за хората с увреждания и Закона за персонална помощ, съобщиават от общинската администрация.

Финансирането в размер на 27 228 лева е по програмата „ Развитие на човешките запаси “, а срокът за осъществяване на дейностите е 14 месеца.

Целта е да се поддържа реформирането на системата на обществените услуги и улеснението на прехода към новите механизми на локално равнище посредством повишение на административния потенциал. Предвижда се в общината да бъде нает чиновник, който ще има ангажимент да осведоми хората за съществуващите обществени услуги, ще съветва и насочва нуждаещите се при избора на подобаваща обществена услуга. Общо девет чиновници, ангажирани със обществени услуги в общината ще преминат образование, добавя Българска телеграфна агенция.

Реализацията на плана ще разреши плавното и безпроблемно въвеждане на промените в региона на обществените услуги и персоналната помощ и ще форсира даването на по-ефективна, ефикасна и качествена грижа на хората от най-уязвимите групи на популацията, показват от община Завет. 

Интересна и потребна информация за политиките на доближаване на Европейски Съюз може да намерите в специфичната страница на Българска телеграфна агенция " Европа в България: Общо бъдеще ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР