Община Ямбол ще стимулира от своя бюджет раждаемостта, както и

...
Община Ямбол ще стимулира от своя бюджет раждаемостта, както и
Коментари Харесай

Община Ямбол ще стимулира раждаемостта и образованието с еднократни парични помощи

Община Ямбол ще подтиква от своя бюджет раждаемостта, както и повишението на образованието на родителите и подрастващите, оповестиха от общинския пресцентър.

В нова разпоредба на Общинския съвет, която ще бъде разисквана на 30 декември, се планува при раждане или осиновяване на първо дете родителите да получават 200 лв., за второ - 400 лв., за трето или четвърто - 800 лв.. В случай, че децата са близнаци, помощта за всяко дете ще е по 500 лв..

Средствата ще бъдат отпускани на новородени или осиновени деца, на които и двамата родители са пълнолетни към датата на раждането и са приключили най-малко гимназиален стадий на образование. Друго изискване е родителите да имат адресна регистрация в общината и най-малко единият от тях да е регистриран преди минимум две години.

Помощи няма да бъдат изплащани на родители, чийто деца не посещават учебно заведение без уважителни аргументи. Ако родителите са с висше обучение, размерът на подпомагането се усилва с 50 %, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР