Община Враца предоставя за ползване автобус на врачанското ОУ „Васил

...
Община Враца предоставя за ползване автобус на врачанското ОУ „Васил
Коментари Харесай

Община Враца предоставя нов училищен автобус на ОУ „Васил Левски“

Община Враца дава за прилагане рейс на врачанското ОУ „ Васил Левски “, стана ясно на съвещанието на локалния парламент.
Решението бе признато с 30 гласа „ За “.
До учебното заведение пътуват 51 деца от шест обитаеми места, в допълнение се обезпечава превоз и на възпитаници, живеещи в региони отвън регулация – в лозята. Ползваният все още рейс е създаден преди 13 години, като през последните 2 са му правени поправки за над 10 000 лева За времето на ремонт се наемат рейсове на външни компании, което в допълнение оскъпява транспорта на учениците. Автобусът не може да подсигурява и сигурността на пътуващите.
Рейсът е възложен на Община Враца със заповед на министъра на образованието от края на август тази година. Разполага с 36 места, предопределен е за транспорт навръх деца и възпитаници и е за над 360 000 лева
Придобивката е резултат на стимулирано искане от кмета за даване на четири рейса, нужни за замяна на към този момент амортизираните, само че още употребявани учебни рейсове. Съгласно контракта транспортното средство би трябвало да се употребява 10 години.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР