Община Враца поема нов дълг за съфинансиране по проект „Модернизиране

...
Община Враца поема нов дълг за съфинансиране по проект „Модернизиране
Коментари Харесай

Община Враца тегли кредит за близо 800 000 лева

Община Враца поема нов дълг за съфинансиране по план „ Модернизиране на градския превоз в община Враца “, Приоритетна ос 5, „ Подобряване качеството на атмосферния въздух”. Това стана ясно по време на постоянна сесия на общинските съветници по-рано през днешния ден.
Местните сенатори гласоподаваха с 26 гласа "За ", 3 "Против " и 3 "Въздържал се ". Така след голям брой диспути предлагането бе признато.
Процедурата за вдишване на дълготраен общински дълг, с който ще се обезпечи съфинансирането по план „ Модернизиране на градския превоз в община Враца “, Приоритетна ос 5, „ Подобряване качеството на атмосферния въздух” на Оперативна Програма „ Околна среда “ 2014-2020 година, е открита с Покана за публично разискване, отправена до локалната общественост от кмета Калин Каменов, според наредбите на член 15 от Закона за общинския дълг и член 6, алинея 1 от Наредба № 16 на Общински съвет - Враца.
Максималният размер на дълга е 781 174 лв.. Срокът на погасяването му е до 120 месеца, считано от датата на сключване на контракта за заем, с опция за предварително погасяване напълно или на части, без такса за предварително погасяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР