Община Враца и Агенция за социално подпомагане сключиха Споразумение за

...
Община Враца и Агенция за социално подпомагане сключиха Споразумение за
Коментари Харесай

Отпуснаха над 380 000 лева на община Враца за лични асистенти и домашни помощници

Община Враца и Агенция за обществено подкрепяне подписаха Споразумение за 2018 година за целево обезпечаване на обществените услуги в домашна среда – „ Личен помощник “ и „ Домашен асистент “ за хора с увреждания и лица над 65 година, с ограничавания или неспособност от самообслужване, на които е осъществена оценка по разпоредбите на интервенция „ Независим живот “.
Средствата за община Враца са в размер на 32 102 лева месечно или 385 224 лева, за интервала от 01.01.2018 година до 31.12.2018 година Финансирането ще даде опция на 21 персонални асистенти да продължат да дават услугата при 4 часов работен ден, както и на 50 домашни помощници, които ще поставят почасово услуги според от самостоятелната оценката на потребностите на лицата.
Потребителите, които са употребили услугите „ Личен помощник “ и „ Домашен асистент “ до 31.12.2017 година, по план „ Предоставяне на интегрирани обществено - здравни услуги в община Враца “ на Оперативна стратегия „ Развитие на човешките запаси “ 2014-2020, и желаят да продължат да ги употребяват е належащо да подадат заявление по пример.
Личните асистенти и домашни помощници, които също са били по плана и желаят да продължат обгрижването на потребителите е належащо да подадат следния комплект с документи:
Заявление за присъединяване – по образец;
Документ, удостоверяващ трудовия стаж (копие);
Автобиография;
Документ за приключено обучение (копие);
Свидетелство за съдимост;
Медицинско за работа;
Документ за идентичност (копие).
В рамките на обезпеченото финансиране ще могат да се включват нови консуматори единствено при съществуване на излишък от финансовия запас. Образците на документите ще бъдат качени на формалния уебсайт на Община Враца, в раздел „ Кариери “, както и да се получат в Центъра за административно обслужване на жители. Документите се подават персонално от всеки претендент или посредством прокурист в постройката на Община Враца, ул. „ Стефанаки Савов” № 6, в „ Център за административно обслужване” – гише „ Общо деловодство” в период 12.01.2018 година, в това число – 17.00 ч.
Длъжностите се заемат посредством подписване на трудов контракт по член 67, алинея 1, т. 2, по отношение на член 68, алинея 1, т. 1 от Кодекса на труда, за цялостно или ненапълно работно време.
Месечното заплащане по трудовия контракт е за фактически отработено време от персоналните асистенти и домашните помощници, изчислено като почасова стойност, избрана на база минимална работна заплата за 2018 година

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР