Община Враца дава 200 бона за маркировка и пътни знаци

...
Община Враца дава 200 бона за маркировка и пътни знаци
Коментари Харесай

Община Враца дава 200 бона за пътни знаци и маркировка

Община Враца дава 200 бона за маркировка и пътни знаци по уличната мрежа, научи организация BulNews. 
За дейностите към този момент има оповестена социална поръчка. Предвижда се да бъде положена хоризонтална маркировка за обозначаване на линии, стрелки, знаци и надписи, нанесени върху пътното платно с маркировъчна багра. Тя би трябвало да бъде леден пулверизатор пластик и/или акрилатна и да има коефициент на сцепление, непосредствен този на пътната настилка.
Преди полагане на маркировката, пътното покритие би трябвало да се почиства от прахуляк и други замърсявания, като мазни петна, прахуляк, влага, вода и тиня. Това би трябвало да става при температура на въздуха 10-30 градуса и мокрота под 70%. Осите и обособените линии авансово се обрисуват посредством точкуване през 1-2 м., след което благодарение на специфични машини се поставя маркировката. 
В поръчката са планувани и доставка и монтаж на пътни знаци с нужните крепежни детайли и носещи стълбове, както и на тротоарни защитни огради и пътни огледала. Основата на знаците би трябвало да има резистентност от разяждане, металните стълбове би трябвало да са горещо поцинковани. Скрепителните детайли и скобите би трябвало да са направени от стомана. Материалите, употребявани за разработване на пътните знаци и носещите стълбове да са съпроводени от документи за качество
Гаранционният период, който би трябвало да даде определената компания за оборудванията, зависи от интензивността на придвижването – от 6 до 24 месеца за маркировка и от 5 до 10 години за пътните знаци. 
Срокът за осъществяване на контракта е 18 месеца и стартира да тече от датата на подписването му или до привършване на финансовия запас, което събитие настъпи първо. 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР