Община Видин все пак вдигна такса смет за жителите си,

...
Община Видин все пак вдигна такса смет за жителите си,
Коментари Харесай

Все пак вдигнаха такса смет в община Видин

Община Видин въпреки всичко подвигна такса боклук за жителите си, научи организация BulNews. Размерът ще се актуализира от 4 април. За популацията на община Видин и за жилищните парцели на юридическите лица таксата ще е в размер на 3.85‰ (промила) върху данъчната оценка на недвижимите парцели, а за всички нежилищни парцели на физически и юридически лица на територията - в размер на 9.00‰ върху данъчната оценка.
Промяната става факт след Решение №1 от 07.01.2022 година на общинския съвет. С него е призната план-сметката за чистотата на община Видин за 2022 година и нова такса битови боклуци. Тогава общинското управление съумя да прокара през общинския съвет решението за по-високи данъци с претекста, че ставките не са повишавани от 10 години и че с цел да стане Видин по-добро място за живеене, са нужни повече доходи в общинската хазна. Областният шеф Любен Иванов обаче върна решението на локалния парламент като незаконосъобразно.
След определение на Върховния административен съд от 29 март се позволява авансово осъществяване на горецитираното решение. Новата такса боклук ще се събира от 4 април.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР