Община Видин използва пространството между блокове 13 и 14 в

...
Община Видин използва пространството между блокове 13 и 14 в
Коментари Харесай

Ползват междублоково пространство във Видин като платно за движение /снимки/

Община Видин употребява пространството сред блокове 13 и 14 в квартал " Химик " за придвижване на коли. Причината е, че е затворено едното платно на бул. " Панония " от Колодрума до светофарите преди надлеза поради полагането на тръби. 
" Като за задачата употребява междублоковото пространство без да подсигури подобаваща инфраструктура. Автомобилите минават безусловно под терасите на съседите. В блок 13, във вход " А " на първия апартамент отчупиха парче от терасата. Вдига се непрекъснато прахуляк, хората са комплицирани, стопират колите, въртят се, чудят се от кое място да минат. Държим затворено всичко, тъй като се подвига прахуляк непрекъснато, звук непрекъснато. И оправданието на фирмата-изпълнител е, че нямат друго решение с изключение на да пуснат трафика. Добре, щом няма за какво не провеждат работата поетапно да се извърши, без да се пречи на съседите. Или, в случай че това е невероятно, тогава да създадат подобаваща инфраструктура за прекосяване на транспортните средства. Аз не го виждам мъчно. Достатъчно е малко организация. Използва се също фрезован асфалт да се очертаят бордюри, тъй като единствено за 24 часа към този момент са издълбани ями сред блоковете 13 и 14 и повече от един пръст, един пласт от прахуляк, който е непрекъснато във въздуха. Имаме деца, имаме възрастни хора и всичко това, което съседите направиха като облагородяване на детска площадка, градинки, със лични средства, всичко се унищожи. Мисля че като едно общество в страна в Европейския съюз в 21-ви век това е неприемливо. И най- дребното е безконтролно от страна на нашите институции ", сподели Йордан Александров, живущите в блок 13 в " Химик ".
Видинчанинът уточни, че е приказвал по телефона с двама представители на Община Видин, които му споделили, че би трябвало да потърпят и това е ситуацията. Обещали да вземат ограничения за възстановяване на инфраструктурата.
" Засега също така, че има насипан тук-там, там където имаше гьолове са насипали фрезован асфалт, друго не виждаме. Няма никакво означение. Има единствено една бализа и лента, която не значи нищо. Нито има указателни табели за преминаващите коли, нищо няма. Оказа се, че даже самите живущи в квартала в по-голямата си част не са наясно от кое място би трябвало да минават и стопират на паркингите, тъй като не знаят или вършат маневри, които са неприемливи ", добави Йордан Александров.
През нощта водачите не могат да се ориентират, тъй като няма осветяване - лампите осветяват короните на дърветата.
Ако ремонтът върви по проект, се чака да завърши до края на декември./БНР
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР