Община Велико Търново спечели проект за рехабилитация и модернизиране на

...
Община Велико Търново спечели проект за рехабилитация и модернизиране на
Коментари Харесай

Община Велико Търново спечели проект за обновяване на над 12 километра улици и пътища

Община Велико Търново завоюва план за рехабилитация и модернизиране на повече от 12,6 километра улици и пътища. Проектът „ По-добре свързани вторични и третични възли на трансевропейската транспортна мрежа /TEN-T/ посредством общи ограничения в трансганичния район ” е с водещ сътрудник Община Велико Търново, а другите сътрудници са Община Калафат /област Долж, Румъния/, Община Ружинци и Сдружение „ Бъдеще през днешния ден ” /Видин/. Общата стойност на създаването за всички сътрудници и за всички действия е 7,8 милиона евро.

Инвестиционното желание е утвърдено от Комитета за наблюдаване на Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020 през март тази година, а решението за финансиране получава позитивна резолюция в сряда.

Във Велико Търново ще бъдат актуализирани и реконструирани улиците „ “Опълченска“, в това число и връзката с основен път E85 (I-5) Русе – Велико Търново, ул. „Теодосий Търновски“ от основен път София – Варна до ул. „ Димитър Найденов ”, ул. „Димитър Найденов“, ул. „Сливница“, ул. „Григорий Цамблак“ в квартал „Света гора“, ул. „Ксилифорска“. Ще бъде построен и нов мост над р. Янтра в подножието на Царевец.

Градската улична мрежа, чиито главен ремонт ще бъде финансиран по плана, ще усъвършенства доста свързаността сред TEN-T инфраструктурата, пресичаща Велико Търново, а точно – основните и интернационалните пътища, част от трите Паневропейски коридора (№4, №8 и №9). Проектът планува създаване на три взаимни механизма за реализиране на тази цел – ограничения за сигурност на придвижването, ориентиране по маршрута и акция за повишение на осведомеността по отношение на сигурността на пътя).

Предвижда се до края на тази година да бъде подписан договорът за даване на безплатна финансова помощ, след което предстоят процедури за оповестяване на социална поръчка за избор на реализатори. Строителните действия се чака да стартират през втората половина на идната година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР