Община Велико Търново отменя обществени събития, включително и прояви, свързани

...
Община Велико Търново отменя обществени събития, включително и прояви, свързани
Коментари Харесай

Община Велико Търново отменя обществени прояви

Община Велико Търново анулира публични събития, в това число и прояви, свързани с празника на града - 22 март, оповестиха от пресцентъра на общината.

Кметът Даниел Панов е разпоредил предприемане на превантивни ограничения против разпространяването на остри респираторни болести, в това число и във връзка със случаите на COVID-19 в Габрово и в Плевен. Превенцията е въз основата на издадената през днешния ден заповед на министъра на опазването на здравето, съгласувана е и с Регионалната здравна ревизия. Панов е свикал съвещание на цялото управление на общината, по време на което са набелязани ограниченията.

4 случая на ковид у нас! Сред инфектираните има здравно лице

До второ разпореждане се анулират всички публични събития във Велико Търново и общината, в това число кинопрожекции, театрални постановки, както и събитията навън, поради събирането на доста хора на едно място. Отменят се и деянията, свързани с идния празник на Велико Търново - 22 март. Спортните прояви ще се организират без аудитория. Музейните обекти навън и на закрито ще одобряват гости, само че без екскурзоводски беседи. Отменят се всички събития с присъединяване на деца. Временно се прекратява активността на центровете за работа с деца и младежи, както и на клубовете на пенсионера и инвалида.

Вижте какви ограничения взима страната за справяне с ковид

Всеки ден ще бъдат дезинфекцирани рейсовете от градския и крайградския превоз. Осигурени са дезинфектанти за детски градини, ясли, учебни заведения и публични здания, както и принадлежности за стерилизация на обувки. По график нощно време тротоарите, автобусните спирки и улиците ще бъдат обработвани с дезинфектант. Кметът Панов е апелирал към всички да съблюдават персонална хигиена и напътствията на здравните управляващи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР