Община Варна започна поетапно монтиране на преместваеми камери във връзка

...
Община Варна започна поетапно монтиране на преместваеми камери във връзка
Коментари Харесай

Поставят камери около контейнерите за смет във Варна

Община Варна стартира поетапно монтиране на преместваеми камери по отношение на стягането на контрола върху чистотата във Варна. Това заяви заместник-кметът по сигурността Илия Коев, който управлява процеса с видеонаблюдението.

В координационен център в общината ще се събира информацията и картината от камерите. Целта е надзор върху замърсяването, вярното предпазване, събиране и транспортиране на отпадъците.

Камерите ще наблюдават както машините, свързани с процеса по сметосъбиране и сметоизвозване, по този начин и служащите от чистотата, чиновниците по екологията, жителите, ползващи кофите за отпадък.

Както по-рано съобщихме, Община Варна ще инсталира и стационарни камери, само че и мобилни, които ще се местят на всички местоположения, за които има сигнали на жителите, че има проблем с чистотата. Мярката е част от комплексните дейности по възстановяване на чистотата в града, към която кметът няколко пъти към този момент насочи забележка.  

Монтирането на преместваемите камери към този момент се осъществя във всички региони на Варна. Примерът с картината, която прилагаме, е от инсталирана през вчерашния ден преместваема камера в региона зад Фестивалния и конгресен център. На платформата https://signal.varna.bg/ гражданите могат да изпращат фотоси със нечисти места, с цел да се насочва видеонаблюдението точно там и да се открива бързо повода за казуса.

Продължава и миенето на централните градски елементи, както и глобите за юридически и физически лица, които изхвърлят боклуци нерегламентирано. Извършва се и инспекция на договорите на компаниите и заведенията със сметоизвозващи компании, в някои от които се откриват проблематични практики, по които се правят инспекции. Проведен е диалог със сметопочистващата компания за обезпечаване на служащи по чистотата по отношение на нараствания туристически поток и във връзка обичайна миграция на работната ръка към курортите. На базата на картината от камерите при всекидневен режим ще се усъвършенстват дейностите по поддържането на чистотата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР