Община Варна залага в Плана си за интегрирано развитие като

...
Община Варна залага в Плана си за интегрирано развитие като
Коментари Харесай

Строежът на нова сграда за Регионалната библиотека става приоритет за Община Варна

Община Варна залага в Плана си за интегрирано развиване като приоритет построяването на нова постройка за Регионалната библиотека " Пенчо Славейков ", сподели през днешния ден кметът на града Иван Портних при откриването на националната дискусионна среща, отдадена на 140-годишнината на културната институция.

Тържеството почетоха регионалният шеф Марио Смърков, шефът на Националната библиотека Красимира Александрова, представители на министерството на културата, на Българската библиотечно-информационна асоциация, академичната общественост, библиотечни експерти от цялата страна.

Портних благодари на варненските библиотекари за тяхната всеотдайна работа и ги увери, че за построяването на новата постройка ще се търсят средства както по европейските стратегии, по този начин и по Плана за възобновяване и резистентност. С най-хубави пожелания той подари на шефа на библиотеката Радка Калчева плакет на общината.

Националната дискусионна среща " Библиотеката - концепция и действителност " през днешния ден събира във Варна експерти от разнообразни сфери, като акцентът на диалозите пада върху бъдещето на културните институти и връзките сред човешката памет и новите технологии.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР