Община Варна ще поиска отново от държавата двата имота, върху

...
Община Варна ще поиска отново от държавата двата имота, върху
Коментари Харесай

Община Варна с важно искане към държавата, става въпрос за имоти

Община Варна ще изиска още веднъж от страната двата парцела, върху които ще бъде построена новата постройка на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ". Проектът остава приоритет за ръководството на новия кметски екип. Поради тази причина Благомир Коцев е внесъл предложение в Общинския съвет да бъде продължена процедурата по построяването на новата образователна база.

Единият от парцелите, с повърхност от 7 760 квадратни метра на ул. " Акад. Андрей Сахаров " № 16, е трансфериран безплатно на Община Варна с решение на Министерския съвет (МС) през 2016 година. Другият парцел – с повърхност от 14 164 квадратни метра на ул. " Върба " № 24, също е трансфериран с решение на Министерски съвет през 2019 година за период от пет години. Намерението на администрацията е на общата повърхност от 22 декара да бъде построено новото здание на Математическата гимназия " Д-р Петър Берон ". Тъй като през април т. година изтича петгодишният интервал за единия от парцелите, а планът за градеж на постройката към момента не е осъществен, Общината е длъжна да върне собствеността на страната.

Порази тази причина от кмета Благомир Коцев е импортирано предложение в Общинския съвет на Варна той да бъде акредитиран да организира процедури за безвъзмездното придобиване в благосъстоятелност на Община Варна на двата парцела.

Междувременно на 8 ноември 2023 година общинската администрация е упълномощила изработването на капиталов план на австрийската компания " Рийглер Рийве Архитекти ЦТ ". Месец по-късно, на 15 декември, пък е утвърден и Подробен организационен проект – проект за регулация и застрояване на обекта.

В началото на март тази година, Община Варна получи от австрийската компания готовия капиталов план за новата база на Математическата гимназия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР