Община Варна ще подпомогне собствениците на имоти, които ще кандидатстват

...
Община Варна ще подпомогне собствениците на имоти, които ще кандидатстват
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Ще подпомогнем гражданите в програмата за саниране на жилищни сгради

Община Варна ще подкрепи притежателите на парцели, които ще аплайват по новата стратегия за саниране на многофамилни жилищни здания. Това заяви през днешния ден кметът Иван Портних, съобщи кореспондент на  Varna24.bg

От бюджета на града за 2023 и 2024 година ще бъдат отпуснати до 20 млн. лева за правене на нужната техническа документи за присъединяване в програмата " Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд “. Със  средствата ще бъдат покрити разноските за механически паспорт, за проучване за енергийна успеваемост и за архитектурно снимане, които са непостижими за семействата, добави кметът в своя доклад.

През 2022 година бе признат " План за деяние за зелен град “ . Той е част от Рамковата Програма за зелени градове на Европейска банка за възстановяване и развитие. Чрез него ще се подтикват обществените и частни зелени вложения и ще се насърчи използването на екологосъобразни практики. Стратегическите цели в него са за интервал от 10 до 15 години, а средносрочните за интервал от 5 до 10 години. Всяка от тях е съобразена със съществуващите общински, районни и национални тактики и е в поддръжка на старания на община Варна да усъвършенства положението на околната среда в града.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР