Община Варна ще отпусне до 1 млн. лева за погасавяне

...
Община Варна ще отпусне до 1 млн. лева за погасавяне
Коментари Харесай

Заработва белодробната болница във Варна frognews.bg

Община Варна ще отпусне до 1 млн. лв. за погасавяне на отговорностите на белодробната болница от бюджета на локалната администрация за 2022 година, излиза наяве от известието. До това решение се е стигнало след извършена среща сред здравния министър доктор Асен Меджидиев, екипа на Министерство на здравеопазването, регионалния шеф на Варна, шефа на лечебното заведение и шефа на РЗИ, и след решението на Общински съвет.

 

Средствата се дават от бюджета на община Варна за 2022 година като целева дотация за предпочитано погасяване на отговорности на лечебното заведение към електроразпределително сдружение, както и за погашение на трудови хонорари и осигуровки на личния състав. Работещите в болничното заведение 30 души към този момент са получили част от дължимите им за 10 месеца хонорари, като в оптимално къси периоди ще получат и остатъка от заплатите си. Към момента електрозахранването в лечебното заведение към този момент е възобновено, а тези пациенти, които бяха освободени за домашно лекуване и които са изявили предпочитание за продължение на лекуването си в болнични условия, още веднъж са приети в болница.

 

Те ще продължат да получават нужната им здравна грижа на територията на регионалния град, без да се постанова да пътуват до лечебни заведения в прилежащи на Варна области.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР