Община Варна ще отпусне 100 хил. лева за отбелязване на

...
Община Варна ще отпусне 100 хил. лева за отбелязване на
Коментари Харесай

Община Варна отпуска 100 000 лева за юбилея на Спартак, ще има мач с реномиран отбор от Европа

Община Варна ще отпусне 100 хиляди лв. за отбелязване на вековния празник на футболен клуб Спартак 1918. Съветниците от непрекъснатата комисия „ Финанси и бюджет “ към Общинския съвет дадоха единодушието си за даване на средствата, с които ще се осъществя богата празнична стратегия. Едно от събитията е образуване на футболен мач на Спартак 1918 с реномиран европейски тим, стана ясно на днешното съвещание на комисията. Предвижда се също разработване на копие на сребърната Царска купа от 1932 година, когато клубът става първенец на България.

В рамките на честванията ще бъде открита музейна колекция на стадион " Спартак ", а историята на футболния клуб ще бъде разказана в специфична книга. Плановете са тя да бъде издадена в тираж от 5 000 броя, бе обявено пред членовете на комисията. За юбилея ще се провежда също празненство с ветераните и деятелите на футболния клуб и спортните клубове на „ Спартак “.
Отпускането на средства от общинския бюджет за 100-годишнината на Спартак 1918 ще е една от тематиките, които следва да бъдат разисквани на утрешното изключително съвещание на Общинския съвет. Тогава съветниците ще вземат дефинитивно решение дали да се подкрепи финансово футболният клуб.

Кулминацията на честванията ще бъде на 28 август 2018 година, когато се навършват тъкмо 100 от основаването на клуба, носил разнообразни имена във вековната си история.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР