Община Варна ще организира кампания за набиране на нови приемни

...
Община Варна ще организира кампания за набиране на нови приемни
Коментари Харесай

Набират нови приемни семейства във Варна

Община Варна ще провежда акция за набиране на нови приемни фамилии, които да бъдат привлечени в помощ на деца, нуждаещи се от грижи и дом.

Това съобщи през днешния ден заместник-кметът по обществени действия и опазване на здравето Снежана Апостолова по време на второто за годината съвещание на Комисията по приемна грижа.

На него участваха доставчиците на обществени услуги, специалисти по обществено подкрепяне и протекция на детето, представители на РЗИ, Областният екип по приемна грижа, неправителствени организации.

След осъществените разбори на процесите, свързани с развиването на приемната грижа в района, е регистрирана нужда от набиране на нови 25 професионални приемни фамилии, стана ясно на срещата през днешния ден. Осем от тях са за новородени, категория 0-3 година, 10 са за деца с увреждания и 7 - за деца с девиантно държание.

За тази цел Общината ще провежда обширна осведомителна акция, с която да притегли нови фамилии, които да дадат късмет на деца, нуждаещи се от щастливо и умерено детство.

Инициативата ще включва реклама в електронните и цифровите медии, печатни материали, профилирани излъчвания и мероприятия. Ще бъдат проведен Ден на отворените порти и Ден на приемната грижа, в които претенденти за приемни родители ще имат опция да се срещнат с специалисти от бранша и с към този момент одобрени приемни фамилии. Желаещите ще могат да се срещнат с всички условия и условия за приемните родители, с цел да вземат обосновано решение.

Към момента Областният екип за приемни фамилии към Община Варна работи с най-големият брой одобрени приемни фамилии на територията на страната - 121. 33 от фамилиите са на територията на града, останалите са в общините Аксаково, Аврен, Белослав, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Девня, Дългопол, Провадия и Суворово.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР