Община Варна ще кандидатства за осигуряване на безвъзмездни средства, с

...
Община Варна ще кандидатства за осигуряване на безвъзмездни средства, с
Коментари Харесай

Обновяват сградата на Дом за възрастни хора „Гергана“

Община Варна ще кандидатства за обезпечаване на безплатни средства, с които да се извърши ремонт, използване на ограничения за енергийна успеваемост и създаване на външен асансьор на постройката на Дом за възрастни хора „ Гергана “.

Това стана ясно на съвещание на комисията по обществени действия към Общински съвет. Тя даде позитивно мнение локалната администрация да подаде плановото си предложение за утвърждение по процедура посредством непосредствено даване на средства от Механизма за възобновяване и резистентност.

Целта на процедурата е всички съществуващи домове за остарели хора да се приведат в цялостно сходство с условията и стандартите за качество на резидентна грижа за възрастни хора в нетрудоспособна възраст във връзка с профилираната среда за даването на услугата. Съгласно Закона за обществените услуги домовете за остарели хора следва да се реформират в период до 1 януари 2025 година.

Условие е интервенциите да бъдат осъществени върху напълно общинска недвижима благосъстоятелност. На територията на община Варна има един подобен дом за остарели хора. Това е дом „ Гергана “ с потенциал 100 места. Минималният размер на средствата, за които могат да аплайват общините, е 50 хиляди лв., а оптималният не е избран.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР