Община Варна получи благодарствен сертификат от УНИЦЕФ (Детският фонд на

...
Община Варна получи благодарствен сертификат от УНИЦЕФ (Детският фонд на
Коментари Харесай

Близо 900 украинчета са приети наравно с децата на Варна в общински ясли, детски градини и училища

Община Варна получи признателен документ от УНИЦЕФ (Детският фонд на ООН) - за положителното партньорство при работата в интерес на деца от Украйна. Това заяви кметът на града Иван Портних, съобщи Varna24.bg. 

От началото на войната близо 900 украинчета са признати при равнопоставени условия с децата на Варна в общински ясли, детски градини и учебни заведения. 

Те имат равни благоприятни условия да аплайват за безвъзмездни извънкласни форми на занимания по изобразително изкуство, музика, IT технологии в Общинския детски комплекс, както и в Логопедичния център и Центъра за кариерно развиване.

До момента в Общностния център за психическа поддръжка, обществени и здравни съвещания, са минали 47 деца с увреждания. В първите дни на войната Община Варна е предоставила пространства в Двореца на културата и спорта за основаване на Координационен център за посрещане на бежанците, общински чиновници участваха като доброволци, обезпечена бе безвъзмездна здравна помощ за хората в потребност в общинските поликлиники.

Благодарение на дейните контакти на община Варна с Организацията на многодетните фамилии в Украйна, бе сбъднат трансфер на 7 рейса с многодетни майки от Одеса.

 

 

 

 

 

 

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР