Община Варна подготвя процедура по обществена поръчка за билетна система

...
Община Варна подготвя процедура по обществена поръчка за билетна система
Коментари Харесай

Голяма промяна с плащането за билета за автобус във Варна

Община Варна приготвя процедура по социална поръчка за билетна система в публичния превоз, съобразена с рекомендациите на одита на актуалната билетна система. Това сподели в изявление за БНР – Радио Варна заместник-кметът Христо Рафаилов.

Модернизирането на услугата ще е част от новото решение – заплащане посредством приложение, банкови карти, QR-код, абонаментни карти и други В спецификацията са взети под внимание всички рекомендации от направения функционален и механически одит на настоящата все още система за транспортни документи, сподели още Рафаилов. На въпрос за какво е спряно презареждането на предплатените карти, заместник-кметът по финансовите въпроси отговори, че в остарялата система са открити софтуерни недостатъци, които отварят опция за груби външни намеси и манипулиране от страна на хакери, включително зареждане без заплащане. Такава занемареност, каквато е била, ние не можем да си позволим, уточни той. Той акцентира, че приходите от първите 6 месеца от тази година са съпоставими с тези от същия интервал на предходната година, което опровергава некомпетентните изказвания за приходната част.

На въпрос за чистотата Рафаилов отговори, че не е задоволително единствено да се установи, само че и жителите, и сметоизвозващата компания, и районните кметства да си извършват отговорностите. Призовавам варненци да бъдем дружно в битката за по-чист град, като подават сигнали и информация за хора или компании, които предизвикват замърсяване и непозволено изхвърлят едрогабаритни и строителни боклуци или отпадък отвън контейнерите.

Рафаилов акцентира, че персонално преглежда всеки сигнал, подаден на https://signal.varna.bg/ и дружно със заместник-кмета Илия Коев работят най-засегнатите места да се обзет от видеонаблюдението. Предстои и процедура по оповестяване на социална поръчка за видеонаблюдение на към 2 000 точки в града, в това число и тези от тях, които са с централизация на замърсяване. Видеонаблюдение с мобилни камери, интерактивна карта за ръководство на сигналите, взаимна работа с районните администрации и Общинска полиция, непрекъснати инспекции на заведения и други търговски обекти, осведомителни акции и други са единствено част от ограниченията, в това число и санкции за неспазване на графици на транспортиране на отпадъците, за незадоволителна техника, нерегламентирано изхвърляне и други, уточни още Рафаилов.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР