Община Варна планира да продаде чрез публично оповестен конкурс имот

...
Община Варна планира да продаде чрез публично оповестен конкурс имот
Коментари Харесай

Община Варна ще продава 9 дка зелени площи до Делта Планет мол

Община Варна възнамерява да продаде посредством обществено оповестен конкурс парцел частна общинска благосъстоятелност от близо 9000 кв.м.

Съгласието за продажбата дадоха през вчерашния ден съветниците от ПК „ Собственост и стопанство “ към Общински съвет Варна.

Имотът, който се намира на кръстовището на бул. " Сливница " с бул. " Република " и на практика е зелена повърхност, е плануван да бъде продаден за строителство. Предвижда се в новопостроения обект да бъде ситуирана администрацията на регион „ Младост “, чийто сграден фонд е в доста неприятно и нефункционално положение.

Moreto.net напомня, че постройката на ОУ " Иван Рилски " бе на път да бъде съборена, а учебното заведение закрито, с цел да може на нейно място да бъде построена нова постройка за Пета езикова гимназия. Медийният звук и митингите обаче все още стопираха дейностите, а пета езикова гимназия продължава да търси комфортен терен за постройката си.
Не на последно място, въпреки и съгласно кадастъра теренът да е очакван за сложно застрояване, на процедура е една от дребното останали зелени повърхност с голям брой дървета в региона.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР