Община Варна планира да изпълни ремонти на редица инфраструктурни обекти

...
Община Варна планира да изпълни ремонти на редица инфраструктурни обекти
Коментари Харесай

Kои са планираните ремонти на улици в район „Аспарухово“?

Община Варна възнамерява да извърши поправки на редица инфраструктурни обекти в регион „ Аспарухово “, научи Moreto.net.

За част от тях средства ще бъдат обезпечени от дълготраен заем, който би трябвало да бъде прегледан дружно с проектобюджета на града за 2022 година на сесия на Общинския съвет.

Проект „ Основен ремонт/реконструкция на улична мрежа в регион „ Аспарухово ”, община Варна “ – 10 465 000 лева, в това число по бюджет 2022 - 3 277 029 лева

Отделно от това са планувани средства за съществени поправки на уличната мрежа и в финансовата стратегия на общината.

Първият план, който е плануван да бъде осъществен със средства от заема, е за ремонт на улицата, която води към Южната промишлена зона . Той ще бъде изпълнен на два стадия - в сектора от Северния пътен възел на Аспаруховия мост до клаповия мост, в това число и улицата, която е напречна връзка към БУЛЯРД.

Вторият стадий планува ремонт на западната наземна връзка , в сектора от клаповия мост до обръщача на остров пред Петролната база. Южна промишлена зона е територия, на която развиват активност доста компании, по тази причина обновяването на уличната инфраструктура е от значимо значение.

Останалите планове са за съществени поправки на ул. " Кап. I-ви сан Георги Купов " и на ул. " Крайбрежна " в кв. Галата " " , както и ремонт на общински път VAR3089 от кръстовище с общински път VAR1087 до спирка " Обръщач Черноморец ". Срок за реализация на обектите е до 3 години.

Повече информация.

В са планувани и съществени поправки на следните улици в регион „ Аспарухово “: ул. „ Найчо Цанов “, ул. „ Искър “, ул. „ Инж. Каракулаков “, ул. „ Св. св. Кирил и Методий “, ул. „ Злетово “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР