Община Варна организира серия от кампании за почистването на морската

...
Община Варна организира серия от кампании за почистването на морската
Коментари Харесай

В събота започва акция за почистване на Варна

Община Варна провежда серия от акции за почистването на морската столица . Първата от тях ще се организира на 27 април . Това разгласи на конференция през днешния ден кметът Благомир Коцев.

Служители на администрацията и районните кметства , дружно със сметопочистващата компания ще извършат огромно разчистване на булеварди, улици и площади, ободряване на междублокови и зелени пространства във всички региони на общината.

Акцент в акцията ще бъде почистването на площада , както и колонадата на входа на Морската градина , разгласи кметът Благомир Коцев.

В самодейността ще се включи цялата администрация и районните кметства. Ще се употребява и спомагателен запас от сметопочистващата компания, която за задачата ще ангажира техника от прилежащи области и общини.

Това няма да е еднократна процедура, а ще продължи и отсега нататък, изясни още кметът.

Община Варна приканва всички жители, бизнеса, общински и държавни структури, институции, обществени и културни институции да се включат интензивно в грижата за чистотата на града.

В отговор на въпроси от медии, Коцев напомни, че в контракта на сметопочистващата компания през летните месеци е заложена по-голяма периодичност на разчистване, както и потреблението на повече техника и човешки запас. Ще работим и в посока да се слагат повече контейнери наоколо до домовете на хората , сподели кметът.

Той разясни, че и все още съществува график за извозването на едрогабаритния боклук , който се изхвърля към контейнерите за боклук и прикани жителите да го съблюдават. Паралелно с това се работи в посока създаване на профилирани площадки за едрогабаритен боклук , както и да се основат условия за изхвърлянето на зеления боклук.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР