Община Варна организира информационен ден, за да разясни условията и

...
Община Варна организира информационен ден, за да разясни условията и
Коментари Харесай

11 април е информационният ден за проектите по „Интегрирано градско развитие“ във Варна

Община Варна провежда информативен ден, с цел да обясни изискванията и  указанията за кандидатстване с планови хрумвания по приоритет 1 „ Интегрирано градско развиване “ на програмата за европейско финансиране „ Развитие на районите “ 2021-2027 г. 

Събитието ще се организира на следващия ден, 11 април, от 14:00 часа в Юнашкия салон. 

Кандидати по процедурата могат да бъдат представители на бизнеса, държавни органи, учебни заведения, ВУЗ-ове, лечебни заведения, културни институти, неправителствени организации и други. 

Бюджетът на безвъзмездната финансова помощ по програмата е в размер на 58,5 млн. лева и ще бъде употребен за финансирането на планови оферти, осъществени на територията на цялата община или прилежащите общини, в осъществяване на Плана за интегрирано развиване на Община Варна 2021-2027 година (ПИРО).

Допустимите действия са свързани с инфраструктурни ограничения за поощряване на икономическата интензивност, енергийна успеваемост на жилищни и нежилищни здания, устойчива подвижност, пътна инфраструктура, функционални връзки и пътна сигурност, зелена градска инфраструктура и сигурност в публични пространства, просветителна инфраструктура, здравна инфраструктура, обществена инфраструктура, жилищно настаняване, просвета, спорт и туризъм.

Крайният период за подаване на планови хрумвания е 09.05.2024 година, 17:30 часа, на адрес - [email protected]. Проектни хрумвания, постъпили след този период, няма да бъдат обсъждани. 
Пълният пакет документи за кандидатстване, инструкции, както и детайлна информация за допустимите действия са оповестени на следните адреси: bgregio.eu, както и на уеб страницата на Община Варна -  https://varna.bg/bg/2363.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР