Община Варна няма да ремонтира улици, на които предстои изграждане

...
Община Варна няма да ремонтира улици, на които предстои изграждане
Коментари Харесай

Община Варна няма да ремонтира улици, на които предстои изграждане на канализация

Община Варна няма да ремонтира улици, на които следва създаване на канализация. Това стана ясно по време на приемния ден на заместник-кмета по правните въпроси и общинската благосъстоятелност Диан Иванов, оповестяват от Община Варна.

По думите на Иванов огромният план на варненското ВиК–дружество е до 2026 година Дотогава Общината няма да влага средства за поправки на улиците там, с цел да избегне пилеенето на публичен запас.

Община Варна е избрала ул. „ Сирма Войвода “ в околност „ Свети Никола “ като пилотна улица за използване на всички стандарти за улична регулация в новите жилищни квартали.

По улицата ще бъдат построени всички детайли на уличната регулация – настилка, осветяване, тротоари и така нататък

Тази улица ще послужи като добър образец за жителите на новообразуваните квартали за това, по какъв начин биха могли да наподобяват и техните улици, уточни Диан Иванов.

Улицата е заложена за планиране в листата с обекти за 100 млн. лева, които Варна получи по линия на Инвестиционната стратегия за общински планове на Министерството на финансите.

Община Варна е притежател на цялото трасе, като се изключи три парцела, във връзка с които проектът за улична регулация е анулиран в резултат на тъжби от притежателите. Общинската администрация ще стартира диалози със притежателите на тези три парцела и след реализиране на единодушие с останалите ще стартира работа по сектора.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР