Община Тунджа“ въвежда нови текстове в Наредбата за поддържане и

...
Община Тунджа“ въвежда нови текстове в Наредбата за поддържане и
Коментари Харесай

Община „Тунджа“ промени Наредбата за обществения ред за справяне със силния шум

Община „ Тунджа “ вкарва нови текстове в Наредбата за поддържане и запазване на публичния ред, имуществото и чистотата, с цел да откри метод да се оправи със зачестилите сигнали на жители за мощна музика и звук в жилищната среда на обитаемоте места.

Новите текстове от Наредбата регламентират възбрана за времето от 14 до 16 часа и от 22 до 8 часа осъществяването на действия, причиняващи звук, трептения, обособяване на прахуляк, пушек, предавания, замърсявания и други в парцели в жилищни зони, с които се нарушават спокойствието и отдиха на жителите. В друга алинея на същия текст от Наредбата се не разрешава през цялото денонощие потреблението на музикални принадлежности, озвучителни системи и други електронни устройства, възпроизвеждащи музика, диалект или звук в частни парцели или други територии в жилищни зони, с които се нарушава спокойствието на жителите.

В допълнението на наредбата се регламентират и административни санкции за осъществените нарушавания. Глоба в размер от 20 до 1000 лева за физически лица, а за еднолични търговци и юридически лица имуществената глоба е от 100 до 3000 лева При наново нарушаване санкциите се усилват на - от 100 до 2000 лева за физически лица и от 300 до 5000 лева – за юридически.

Целта на измененията е да се сътвори опция за всеки зародил проблем органите на реда на Министерство на вътрешните работи да могат да реагират и да сформират актове за открити нарушавания на Наредбата.

През 2020 година Върховният административен съд анулира текстове от Наредбата, с които общината се опитваше да регламентира противодействието против мощния звук и административната отговорност за нарушавания на публичния ред.

На последното си съвещание общинските съветници одобриха единомислещо новите текстове на Наредбата, която ще влезе в действие след прекосяване на надзор по правомерност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР