Община Тунджа“ отново отдаде заслужена почит и уважение към изявените

...
Община Тунджа“ отново отдаде заслужена почит и уважение към изявените
Коментари Харесай

Община „Тунджа“ почете заслужените дейци на просветата и културата

Община „ Тунджа “ още веднъж отдаде заслужена респект и почитание към изявените дейци на просветата, културата и изкуството, удостоявайки ги с премиите на Общински съвет и на кмета. Тържествената гала се организира в навечерието на най-българския празник – 24 май.

„ Поклон пред Вас, учители, читалищни деятели и създатели, които посредством писменото слово поддържате традициите на българското просвещение, градите устоите на нашата национална еднаквост и духовна просвета в актуалния свят. Вие ни вдъхновявате да търсим и ценим мъдростта и магията на книгите, да пазим и предаваме благосъстоянието на българския фолклор. Нашата Община „ Тунджа “ се гордее с хора като Вас, които с труд, с неизменност и майсторство, посредством светлината и силата на нашите букви укрепвате нашата принадлежност към жанр, община и татковина “, сподели в приветственото си слово кметът на Община „ Тунджа “ Георги Георгиев.

Две огромни награди за просвета, обучение и просвета „ Джон Атанасов “ бяха връчени тази година. Индивидуалната беше присъдена посмъртно на огромния художник Георги Зайков, а груповата – на Детска градина „ Звездица “, с. Скалица. Тази година детската градина и изнесените й групи в селата Роза, Бояджик и Ботево навършват 60 години от тяхното основаване. Педагози, читалищни деятели, самодейци и създатели получиха златен и сребърен герб на общината, плакет на кмета на общината и грамоти.

Поздрав към присъстващите насочиха и ръководителят на Общински съвет „ Тунджа “ Нели Славова и почетният жител на Община „ Тунджа “ Стефка Керемедчиева.

Гости на празника бяха и регионалният шеф Георги Чалъков, началникът на Регионалното ръководство по обучение Стойко Стойков и почетният жител на Община „ Тунджа “ Янка Лилова.

Празничност в церемонията придадоха осъществяванията на стихотворения на деца от ДГ „ Изворче “ с. Кабиле и танцът на песента „ Българско дете “ на деца от ДГ „ Кольо Тенев “ с. Тенево.

Каля Добрева изрече благодарността си в ария, получавайки премията на Групата за достоверен фолклор при НЧ „ Виделина-1928 “, с. Кукорево. Финал на церемонията сложи наградената певица на Фолклорен отбор „ Тунджа “ - Гина Иванова, която към този момент 52 години е част от Ансамбъла, с осъществяването на песента „ Къде и да одиш, къде и да шеташ, не се срами българин да си “.

Тържествено бяха връчени и стипендиите на трима възпитаници от община „ Тунджа “, ученици на Професионална гимназия по земеделие „ Христо Ботев “. Стипендиите бяха учредени и дарени на Коледния благотворителен бал от „ Съюза на зърнопроизводителите “ и връчени от неговия ръководител Стоян Александров.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР