Община Цариброд ще организира поредица от събития в града за

...
Община Цариброд ще организира поредица от събития в града за
Коментари Харесай

Община Цариброд ще организира поредица от събития в града за Деня на народните будители

Община Цариброд ще провежда поредност от събития в града за Деня на българските будители, оповестяват от посолството ни в Белград.

Начало на тържествата ще сложи Царибродският духов оркестър, който на централния площад в града от 11.30 часа ще извърши къса стратегия в границите на започващия в същия ден Фестивал на духовите оркестри "Цариброд ".

В 12 часа в постройката на общината ще има тържествено съвещание на Общинския съвет. В дневния ред са включени решения за връчване на плакет на изтъкнати персони във връзка 1 ноември - Ден на националните будители, както и за слагането на начало на самодейността за смяна на наименованието на обитаемо място и на кадастърски общини на територията на община Цариброд.

В рамките на тържествената стратегия от 13 часа в амфитеатъра на Народното читалище "Детко Петров " ще има концерт на Царибродския духов оркестър, който неотдавна е записал най-новия си албум в студиото на БНР. Тържества за празника ще бъдат проведени и в Основно учебно заведение "Христо Ботев ", като с тях ще бъде открита 150-годишнината от главното обучение в Цариброд и в гимназия "Св. св. Кирил и Методий " в града.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР