Община Сунгурларе и община Юскюп (окръг Къркларели, Северозападна Турция) обединиха

...
Община Сунгурларе и община Юскюп (окръг Къркларели, Северозападна Турция) обединиха
Коментари Харесай

България и Турция в съвместен проект за 468 хил. евро за борба срещу пожарите

Община Сунгурларе и община Юскюп (окръг Къркларели, Северозападна Турция) сплотиха старания за осъществяване на план за взаимни дейности и подкрепяне в битката против пожарите, съобщи Българска телеграфна агенция.

Проектът се осъществя по европейската стратегия за трансгранично съдействие сред български и турски общини в граничните региони.

Проектът, който се финансира от европейски фондове, е на стойност 468 хиляди евро и е със период за осъществяване една година.

На среща сред виновните представители на двете общини, която се състоя в Юскюп, бе разисквана идната работа по плана.

В срещата взе участие делегация от град Сунгурларе отпред с кмета на общината Васил Панделиев, както и виновни представители на противопожарната работа, участващи в осъществяването на плана. От турска страна участваха началникът на противопожарната работа в Люлебургаз Джейхун Акйол, инструкторът Джейхун Акйол и представители на локалните управляващи в Юскюп.

Кметът на община Юскюп Хюсеин Касап уточни, че планът планува пазаруване на противопожарна техника и екипировка, както и образование на личен състав за работа с противопожарната техника.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР