Община Стара Загора приключи проект BG16RFOP001-1.006-0003 “Модернизация и развитие на

...
Община Стара Загора приключи проект BG16RFOP001-1.006-0003 “Модернизация и развитие на
Коментари Харесай

Община Стара Загора изгради модерна система за управление на трафика

Община Стара Загора завърши план BG16RFOP001-1.006-0003 “Модернизация и развиване на резистентен градски превоз в град Стара Загора – фаза ІІ ”. Той подчертава главно върху основаване на по-ефективен, интегриран и бърз градски превоз с по-малко ползване на сила, създаване на по-достъпна вторична инфраструктура на публичните транспортни мрежи и въвеждане на природосъобразни типове градски превоз.
„ Правим всичко допустимо градският превоз в община Стара Загора да бъде на едно от високите равнища освен в България, само че и в Европа. По този метод се обезпечават по-ниски равнища на замърсяване на околната среда, които не оказват нездравословно въздействие върху здравето на хората и върху самата природа “, откри срещата отрасловият зам.-кмет Йордан Николов. Той подчертава върху многокомпонентността на осъществявания план, която включва и създаване на Система за надзор на трафика.
 Културен календар в Стара Загора (9-14 март) Културен календар в Стара Загора (9-14 март)
В тази публикация ще ви представим чудесната културна стратегия за тази седмица в Стара Загора. Ето на какво ще могат да се радват гражданит...
 „ С напълно нови контролери бяха оборудвани общо 37 кръстовища. Новите и съвременни устройства са доста по-функционални. Бяха сменени всички светофарни секции с нови лед такива и са построени нови два светофара на едни от най-натоварените кръстовища, както и четири пешеходни светофара с бутон за поръчка, снабдени с контролери, което разрешава безвредно секване на пешеходците “, изясни Младен Заманов, част от колектива извършил съставен елемент „ Изграждане на система за ръководство на градския превоз в Стара Загора “.

С въведената нова система се разрешават няколко метода за ръководство на трафика. Най-важният е съгласуваност сред кръстовищата, другият метод е гъвкаво ръководство, което работи като контролира продължителността на зеленото време посредством данните от конфигурираните трафик детектори. Третата съществена функционалност на светофарите сега е обезпечаване на приоритет на транспортните средства, обслужващи градския превоз. За задачата всички рейсове и тролеи са оборудвани с модеми, които разрешават непрекъснатото следене на рейсовете и тяхното разписание, споделя още Заманов.
От думите му стана ясно, че друга значима част от дейностите по плана е построеното видеонаблюдение. „ Камери са сложени на светлинно – контролирани кръстовища и на основни кръстовища в Стара Загора, което разрешава цялостна визия за моментния трафик в града “.  
„ На всички кръстовища има построена оптична съгласуваност, която се предава на сървъри, ситуирани в постройката на общинска администрация “,разказа още Атанас Пашов, шеф отдел „ Административно и осведомително обслужване “.  
 Общински консултант се възмути по какъв начин се разпределя бюджетът на община Стара Загора Общински консултант се възмути по какъв начин се разпределя бюджетът на община Стара Загора
При 150 милиона лв. бюджет за 2020 година, Община Стара Загора възнамерява едвам 20 хиляди лв. за развиване на младежта през 2021 година Сумата...
„ Благодарение на всичко, което беше построено сега няма проблем с нововъведените зелени талази за напредване. На светофарите няма струпване на коли, както беше преди “, сподели още зам.-кметът. Той подсети, че в процедура е и социална поръчка за 33 нови електробуса, които да добавят автопарка на общинското сдружение „ Тролейбусни и автобусни транспорти “. Стана ясно още, че Община Стара Загора ще кандидатства по стратегия „ Life ” за създаване на нова транспортна скица, която да задоволи потребностите на всички ползватели на публичния превоз в града.  

На присъстващите беше демонстрирано по какъв начин работи системата в действително време, както и натовареността на няколко кръстовища.
Участие в събитието взеха още Мирослава Шопова шеф на отдел „ Европейски стратегии и интернационално съдействие “, Бояна Делева, шеф отдел „ Транспорт “, Добрин Влайков, шеф на звено „ Градска подвижност “.
Общата стойност на плана е 14 727 612.40 лв., от които личният принос е в размер на близо 760 хил.лева, а останалото е финансиране от БФП.
 Обсъждат предложение за смяна в дълготрайния общински дълг в Стара Загора Обсъждат предложение за смяна в дълготрайния общински дълг в Стара Загора
На среща за публично разискване на предлагането за смяна в предназначението на действителен дълготраен общински дълг по контракт за...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР