Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство

...
Община Стара Загора и Регионално управление на образованието, в партньорство
Коментари Харесай

Откриха десетата Областната панорама на професионалното образование в Стара Загора 

Община Стара Загора и Регионално ръководство на образованието, в партньорство с Търговско-промишлена палата и Клуб на работодателя, Център за поддръжка за личностно развиване – Стара Загора, проведоха десета Областна гледка на професионалното обучение и кариерното насочване 2022 година

Общо 15 шатри са подредени в пешеходната зона на бул. „ Цар Симеон Велики “ сред бул. „ Митрополит Методий Кусев “ и бул. „ Руски “. В тях представители на Тракийски университет, ПГ по облекло и хранене „ Райна Княгиня ”, ПГ по механотехника и превоз „ Никола Йонков Вапцаров ”, ПГ по електротехника и технологии „ Георги Сава Раковски ”, Спортно учебно заведение „ Тодор Каблешков “, ПГ по строителство, архитектура и геодезия „ Лубор Байер ”, Търговска гимназия „ Княз Симеон Търновски ”, ПГ по строителство и дървообработване „ Инж. Недьо Ранчев ”, ПГ по компютърни науки и математически разбори „ Проф. Минко Балкански “, Средно учебно заведение „ Христо Ботев “, Средно учебно заведение „ Иван Вазов “, Национална ПГ по ветеринарна медицина „ Иван Павлов ”, ПГ по електроника „ Джон Атанасов ” и Национално учебно заведение за музикални и театрални изкуства „ Христина Морфова “ посредством презентации, произведения от практическото образование, настоящи макети, демонстрации показват специалностите и специалностите, по които ще се прави образованието в учебното заведение, както и новостите в професионалното обучение.

„ За десети път сътворяваме причина да улесним избора на младежите, завършващи главно обучение, и техните родители да създадат правилния избор към бъдещата специалност. Това юбилейно издание се радва на от ден на ден участници, тъй като от ден на ден учебни заведения се включват, което прави интереса доста огромен. Тук всеки може да се запознае с стратегиите, които оферират професионалните учебни заведения в града “, сподели в приветствието си отрасловият зам.-кмет Иванка Сотирова. Тя благодари на всички бизнес структури, които подкрепят и дават опция за осъществяване на разнообразни образования и практики на възпитаници в индустриалните си бази.

„ С горделивост Регионалното ръководство по образованието е сътрудник при провеждането на районната гледка по обучение. Всички ние сме горди, че толкоз доста учебни заведения ще показват своите специалности и стратегии. Ние отчитаме прогрес в професионалното обучение и образование “, сподели ВриД шеф на РУО Стара Загора Милена Йолдова-Стоянова.

„ Областната гледка на професионалното обучение и кариерно насочване става всяка година по-мащабна и забавна. Увеличеният брой компании, които поддържат Панорамата, демонстрира засилващия се интерес и роля на професионалното обучение за развиването на стопанската система в Старозагорския район “, добави ръководителят на Търговско- промишлената палата Олег Стоилов.

Щандовете ще бъдат отворени през днешния ден до 19:00 часа и на следващия ден от 10:00 до 13:00 часа. За трета поредна година се организира редом и Виртуална гледка на професионалното обучение и кариерното насочване, която се радва на огромен интерес от страна на възпитаници и родители.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР