Община Созопол и жители на Черноморец искат помощ от държавата,

...
Община Созопол и жители на Черноморец искат помощ от държавата,
Коментари Харесай

Пристанището на Черноморец „изяде” плажа, Созопол иска нов проект

Община Созопол и поданици на Черноморец желаят помощ от страната , с цел да се направи нов план на издигнатото преди шест години с европейски средства пристанище в града.
 БГНЕС
След неговото изграждане плажът в Черноморец е липсващ, а морето е на път да се трансформира в тресавище. „ С просто око може да се види какво се е случило. Видя се, че в тази част на пясъка се натрупа за сметка на другия край, където бяха изкарани камъни и действително плажът не е това, което беше преди години ”, съобщи Георги Пинелов, ръководител на Общинския съвет в Созопол.

Преди две години локални излязоха на митинг и желаеха експерти да преразгледат плана. Оттогава нищо не се е трансформирало, а заливът, затворен от пристанището, е на път да се трансформира в тресавище.

„ Там, където сега не може да се върви на плаж, имаше водна пързалка, имаше заведения. Мисля, че старите хора му споделяха дебелият пясък, а в този момент се вижда, че няма никакъв пясък и е единствено камъни ”, разяснява една от участничките в митинга Катерина Капрова.
 БГНЕС
Сега общината в Созопол желае експертна инспекция и разбор на положението на залива, теченията и да бъдат планувани средства за изработването на нов план, тъй че казусът да бъде решен до началото на летния сезон.

Да бъде предоставена експертна инспекция и разбор на положението на залива, теченията и опцията да бъдат спрени разрушителните процеси и да бъдат планувани средства за изработването на план и за неговото осъществяване, тъй че казусът да бъде решен до началото на летния сезон, упорства още в писмата до министрите ръководителят на локалния парламент.
 БГНЕС
За това ще разчита и на поддръжката на Борислав Сандов, министър на околната среда и водите, тъй като породените от пристанището проблеми са и екологични, а задълбочаването им ще докара до екологична и здравна злополука в курортния град.
 БГНЕС
Тези обстоятелства дават съображение на ръководителя на Общински съвет Созопол Георги Пинелов да изиска незабавна и съответна помощ от държавното управление и съответно от тримата министри.

Пристанището в Черноморец е построено по план и е на стойност над 9 млн. лева. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР