Община Сливен ще вземе участие в 39-тото издание на Международното

...
Община Сливен ще вземе участие в 39-тото издание на Международното
Коментари Харесай

 Сливен представя собствен щанд на международния форум „Ваканция и СПА – 2023

Община Сливен ще вземе присъединяване в 39-тото издание на Международното туристическо ревю „ Ваканция и СПА – София 2023 “,което ще се организира от през днешния ден до 17 февруари.

Форумът е най-важното събитие в календара на туристическата промишленост в България, което всяка година притегля водещи компании от страната и света. Международното туристическо ревю „ Ваканция и СПА “ще се организира в Интер експо център - София, под егидата на Министерство на туризма на Република България. Организатор е „ ПРИМ ЕКСПО “.

На ревюто ще участва зам.кметът по икономическото развиване на Община Сливен инж. Стоян Марков.

Наред с разнообразната и цялостна информациязакултурното, историческото и естественото завещание и благосъстояние на Сливен и опциите за настаняване и отдих, посетителите на сливенския щандще могат да се срещнат със станалото известно походно жилище – юрта и да усетят парченце от всекидневието на предците ни, техния обичай и метод на живот, да се допрян до цитадела „ Туида “ – туптящото сърце на Сливен. Предвидени са атрактивни игри и прекарвания за публиката и гостите, беседи, пукотевица с лък, антични игри и занаяти, които да накарат екскурзианта да постави Сливен в своя проект за пътешествия и почивка.

Природното благосъстояние е главен туристически запас за Града под Сините камъни. Комбинацията от естествена среда, археологически монументи, градски площи и леглова база разрешават предлагането на сложен артикул, подобаващ на актуалното търсене в туризма.

Традиционно екип от атрактивните представители на цитадела „ Туида “ и културните институции ще показа община Сливен с общ щанд, на който ще се презентират опциите за туризъм в района.

За по-пълно влияние на гостите, посетили щанда, Художествена изложба „ Димитър Добрович “ ще показа репродукции на гравюри и каталожни издания, а РИМ “Д-р Симеон Табаков “ - своите музейни обекти, експонати и сбирки от сбирката си.

Участието в Международното туристическо ревю тази година ще мине под мотото „ Сливен - изживей историята, почувствай природата “.

Щандът на Сливен е ситуиран на централно място в Зала 2 на Интер експо център – София.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР