Община Сливен ще се включи със собствен щанд в XVIII

...
Община Сливен ще се включи със собствен щанд в XVIII
Коментари Харесай

Сливен отново с участие в Международното изложение за културен туризъм

Община Сливен ще се включи със личен щанд в XVIII Международно туристическо ревю „ Културен туризъм “ 2023 – Велико Търново. То ще се организира в дните от 20 до 23 април в старопрестолния град.

Най-голямото ревю за културен туризъм у нас се провежда със съдействието на Министерството на туризма, Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциация на българските туроператори и туристически организации и Общинска организация по туризъм „ Царевград Търнов “. Домакин на форума е Община Велико Търново.

В тазгодишното издание на форума, сътрудници на Община Сливен са - винарски мазета от региона и Дирекция на естествен парк „ Сините камъни “.

Щандът на Общината, ще бъде презентиран от екип на късноантична и средновековнакрепост „ Туида “, под мотото „ Сливен – изживей историята, почувствай природата! “. На него, наред с културно-историческото благосъстояние на региона, посетителите ще се срещнат и с естествените дадености, които са един от главните туристически запаси за града под Сините камъни.

Акцентът на представянето ще бъде Природен парк „ Сините камъни “ и опциите за винен туризъм по Пътя на виното в Сливенския край, част от Южния лозаро-винарски регион — Тракийска равнина.

Партньорите на Общината ще дават винарски бъчви и виновност за дегустация, а Политическа партия „ Сините камъни “, ще създадат щанда атрактивен с макет на лешояд, с който посетителите ще могат да се снимат и да научат повече за биоразнообразието в Парка.

Уникални гледки и туристически направления, извънредно биологично многообразие, чист въздух, причудливи скални формирания, опция за планински спортове и многообразие от виновност и гроздови сортове – всичко това на територията на сливенските балкан и поле.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР