Община Сливен ще получи безвъзмездно сградата на бившето Средно професионално

...
Община Сливен ще получи безвъзмездно сградата на бившето Средно професионално
Коментари Харесай

Общината получава безвъзмездно сграда за ОУ „Братя Миладинови“, за да се осигури обучение в една смяна

Община Сливен ще получи безплатно постройката на бившето Средно професионално техническо учебно заведение по автотранспорт. Тя ще бъде предоставена за потребностите на Основно учебно заведение „ Братя Миладинови “. Това ще разреши на най-голямото учебно заведение в общината и в Сливенска област да обезпечи едносменен режим на образование на учениците, оповестиха от общинския пресцентър.

На съвещание тази седмица държавното управление разгласи парцела от обществена в частна държавна благосъстоятелност и взе решение да го трансферира в благосъстоятелност на Общината. Искането бе изпратено след решение на Общинския съвет от 23 февруари м.г. по предложение на кмета Стефан Радев, подкрепено от Началника на РУО и Областния шеф.

Сградата на бившето СПТУА с прилежащия терен от 34921 кв.м се намира на бул. „ Цар Симеон “ 61. Тя не се употребява и е с отпаднало предопределение. Предстоят процедури за прехвърлянето на собствеността.

ОУ „ Братя Миладинови “ е единственото главно учебно заведение в общината, което към момента организира просветителния развой на две смени. Съществуващият сграден фонд е непълен, липсва и опция за разширението му, с цел да се вкара полудневен режим на образование. Към момента в учебното заведение се обучават1336ученици, заяви шефът Митко Митев. Намеренията са децата от началния стадий да продължат да учат в досегашната постройка, а учениците от 5 до 7 клас да организират занятията в спомагателната.

Едносменният режим е наложителен според Закона за учебното и предучилищното обучение и пар.6 от Преходните и заключителни разпореждания на Наредба №10 за организация на дейностите в учебното обучение.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР