Община Сливен се включи в поредна акция на неправителствената организация

...
Община Сливен се включи в поредна акция на неправителствената организация
Коментари Харесай

Еко инициатива:В Сливен поставиха контейнери за събиране на алуминиеви кенчета

Община Сливен се включи в поредна акция на неправителствената организация „ Капачки за бъдеще “, обвързвана със събирането на алуминиеви кенове в поддръжка на благородна идея . Със съдействието и финансовата поддръжка на Общината, по Главната улица към този момент има няколко ситуирани контейнери за алуминиеви кенчета. Те съставляват едни от най-екологичните опаковки за питиета, защото алуминият може да бъде рециклиран изцяло и неведнъж.

„ Целта е да се съберат средства за положителни дела – последният път беше закупена неонатална кола за спешна помощ със особено съоръжение за най-малките пациенти “, разяснява зам.-кметът по устройство на територията и строителството Камен Костов. Според него такива начинания, които сплотяват хората в общи благородни дела, имат бъдеще и генерират сила, която би трябвало да дава добър образец на цялото общество.

От локалното звено на неправителствената организация, което координира доброволческите акциите на територията на общината разясниха, че акцията в Сливен върви сполучливо и занапред ще набира известност. От там припомниха, че самодейността в града е стартирала още преди година и половина – в началото със събирането на пластмасови капачки, а след това и със събиране на алуминиеви кенове. По техни наблюдения в нея се включват от ден на ден младежи от Сливен, доброволци, стимулирани от нуждата от закупуване на здравна техника и запазване на околната среда. Те благодариха на Община Сливен за дейната поддръжка и съдействието, както и на всички доброволци, които се включват в акциите. Освен по Главната улица, контейнери за събиране на алуминиеви кенове са ситуирани и в региона на няколко учебни заведения – ППМГ „ Добри Чинтулов “, ПГЕЕ „ Мария Склодовска-Кюри “ и СУ „ Пейо Яворов “.

Сред градовете, в които все още е проведена логистика за събиране и на кенове , са София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново, Ботевград, Благоевград, Бяла, Велинград, Враца, Ловеч, Перник, Плевен, Полски Тръмбеш, Троян, Трявна, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Пазарджик.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР