Община Шумен ще изтегли банков заем, за да реши проблема

...
Община Шумен ще изтегли банков заем, за да реши проблема
Коментари Харесай

Заем решава проблема с осветлението на Шумен

Община Шумен ще изтегли банков заем, с цел да реши казуса с уличното осветяване в града. Прогнозата е 2,5 млн.лв. да бъдат задоволителни, а на сесия в четвъртък общинските съветници дадоха кардинално утвърждение, като гласоподаваха обновената бюджетна прогноза до 2020 година

Въпросът провокира разпалена дискусисия, от групата на Българска социалистическа партия имаха искания по отношение на формата на заема. По тяхно мнение обновлението би трябвало да стане, посредством така наречен „договор с обезпечен резултат“, който да се подписа с компания, която да влага в рехабилитацията.

Проучвания обаче демонстрират, че по-изгоден е банков заем, настоя кметът Любомир Христов. Освен това концепцията е да се теглят средства поетапно, толкоз, колкото ще се употребяват. Градоначалникът увери, че община Шумен може да си разреши да изтегли нов заем и показа информация, че от началото на мандата му са погасени 17 млн. лева Това е половината от наследените отговорности от предходното кметско управление.

Подмяната на уличното осветяване със модерни енергоспестяващи лампи е наложителна. Има проблеми по съвсем всички улици, валят сигнали от жители. При замяна, ще се понижат и разноските за поддръжка, и сметките за ток на общината. Проектът може да бъде осъществен за две години.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР