Община Сандански е подготвила десетки проектни предложения за милиони левове,

...
Община Сандански е подготвила десетки проектни предложения за милиони левове,
Коментари Харесай

Община Сандански е готова с проектни предложения за решаване на водния проблем

Община Сандански е подготвила десетки планови оферти за милиони левове, които ще бъдат финансирани по разнообразни механизми. Те са ориентирани главно за възстановяване на пътната и водопроводна инфраструктура освен в общинския център, само че и по селата. Това съобщи Атанас Стоянов, кмет на община Сандански, в ефира на Радио Благоевград.

Той напомни, че бяха приключени два доста значими инфраструктурни обекта – обновяването на бул. „ Европа “ на входа на града и ремонтът на пътя Катунци-Златолист, който води до храма на Преподобна Стойна.

До края на септември се чака да бъде открита и нова детска градина в Сандански – нещо, което не се е случвало през последните 60 години в курортния град.

Стоянов увери, че има готови планови оферти за решение на водния проблем в общината.

„ ВиК инфраструктурата в града, изключително в централната му част, незабавно се нуждае от възобновяване. Водопроводната мрежа е на повече от 60 години, в по-голямата си част тръбите към момента са етернитови...Нужни са доста средства за това, а Община Сандански не разполага с подобен запас. Затова ще разчитаме на държавна поддръжка. Част от решаването на този проблем е започнатото създаване на преиствателна станция за отпадни войни на стойност 14 милиона лв.. Това пък ни разрешава да аплайваме през Министерство на регионалното развитие и по Плана за възобновяване и развиване за рехабилитация на подземната инфраструктура, изключително в централната част на града “, разяснява Стоянов.

„ Решението на този проблем ще бъде дълъг развой. Имаме подготвени планове и за две от най-големите села – Склаве и Катунци, които също се нуждаят от напълно нова водопроводна мрежа “, добави градоначалникът.

Той напомни, че общините от години чакат да се случи финансовата децентрализация, която ще разреши локалната власт да работи по-ефективно.

Атанас Стоянов увери, че има доверие сред локалния бизнес и общинска администрация, която се старае бързо да придвижва преписките на вложителите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР