Община Сандански дари имоти на Българската православна църква. Така в

...
Община Сандански дари имоти на Българската православна църква. Така в
Коментари Харесай

Община Сандански дари имоти на БПЦ

Община Сандански подари парцели на Българската православна черква. Така в два от най-големите квартали на курортния град ще бъдат построени нови храмове. Договорът за дарението подписаха кметът Кирил Котев и Негово Високопреосвещенство Неврокопският митрополит Серафим.

Сандански

Двата имота в жилищен комплекс „ Спартак " и квартал „ Смилово ", които община Сандански дава безплатно на Неврокопската митрополия пустеят отдавна. Повече от 10 хората чакат да бъдат построени нови храмове, защото единствената в курортния град църква „ Свети Георги " е отдалечена от тях.
Кирил Котев - кмет на община Сандански: На възрастните хора им е мъчно да посещават храма в центъра на града единствено биха го адмирирали и това се случва сега. Светослав Костарев: Всички, които посещаваме църквата „ Свети Георги " на празници и към този момент освен на празници и на неделни дни виждаме че тя е тясна.
Вече има готови и утвърдени планове за построяването на новите храмове. В жилищен комплекс „ Спартак " молитвеният дом ще носи името на „ Архангел Михаил ", а в квартал „ Смилово " на „ Света Петка Българска ", защото ще бъде построен на мястото на остаряла разрушена църква.
Кирил Котев - кмет на община Сандански: Щастлив съм от обстоятелството, че даряваме, защото демонстрираме и положителната връзка сред светската власт и Българската православна черква. Неврокопски митрополит Серафим: Ролята на храмовете, божието слово,светото евангелие,живота по христовите заповеди е да бъде близо до хората и хората да станат част от плодородния живот на църквата.
За пет години би трябвало да завърши строителството на двата нови храма. От Неврокопската митрополия се надяват благодарение на Общината в Сандански и донори, построяването им да стартира още през тази година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР