Община Русе участва със самостоятелен щанд на 40-ото издание на

...
Община Русе участва със самостоятелен щанд на 40-ото издание на
Коментари Харесай

Щанд представя туристическия потенциал на община Русе на „Ваканция и СПА Експо 2024“

Община Русе взе участие със независим щанд на 40-ото издание на Международната туристическа борса „ Ваканция и СПА експо 2023 “. Изложението се организира от 13 до 15 март в София под егидата на Министерството на туризма и събира на едно място над 260 изложители от 16 страни.

Интересът към обичайните фестивали и събития в годишния календар на Община Русе е огромен от първия ден. Градът ни се показва с информация и материали, отдадени на разнообразните аспекти на наследството и модерността, с които Русе притегля гости от Европа и света – историческо минало, архитектура, природа, благоприятни условия за занимания, пешеходен и велотуризъм, поклоннически туризъм, културни артикули, одобрени във времето като локално завещание. Част от рекламните материали показват извънградски обекти, подобаващи както за отдих и разходки, по този начин и за вълнуващи завършения.

На туристическия щанд може да се получи информация и за идното издание на Туристическото ревю „ Уикенд туризъм “, което за поредна година ще се организира през месец май в града. Освен потребната и забавна информация за града и района, посетителите ще имат опция за дегустация на емблематичното за града сладко прелъщение - торта “Гараш ”, както и на висококачествено ароматно вино, създадено от локална винарна. Презентацията в кулинарното шоу, което ще се организира на 14 март, ще направи шефът на Регионалния исторически музей – Русе проф. Николай Ненов.

Община Русе показа с видеоматериали и фестивалните прояви на града като Римския пазар на Сексагинта Приста, Фестивала на обредните хлябове, както и начинания на РИМ – Русе.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР