Община Русе ще мобилизира техника и екипи на общинските предприятия

...
Община Русе ще мобилизира техника и екипи на общинските предприятия
Коментари Харесай

Русе избира нов изпълнител за сметосъбиране и обществена хигиена

Община Русе ще активизира техника и екипи на общинските предприятия „ Паркстрой “ и „ Комунални действия “ за осъществяване на действия по сметосъбиране и сметоизвозване на територията на града. До решението се стигна заради зачестилите повреди на профилираната техника на частния реализатор „ Нелсен Чистота “ ЕООД, причиняващи забавяния и спирания в графика за събиране на отпадъците. Мярката е краткотрайна до привършване на публичната поръчка за възлагане на услугата.

Общинските екипи започнаха обход на регионите в 08:00 часа тази заран. Целта е да не се нарушава комфортът на жителите поради неизвозени претъпкани съдове и разхвърляни боклуци.

До дни би трябвало да завърши процедурата за избор на реализатор , който ще се грижи за събирането и превозването на битови боклуци, публичната хигиена, снегопочистването и зимното поддържане в града.

Новата процедура планува до присъединяване да бъдат позволени само сдружения , които разполагат със модерна и фабрично нова техника за осъществяване на дейностите по сметосъбиране. В изискванията още веднъж е заложен и стандарт Евро 6 за екологичен превоз .

Новият контракт планува сметопочистващата компания да бъде задължена да употребява автоматизирана система на всички места , където това е допустимо, както и още по-строги наказания при неизпълнения на отговорностите на изпълнителя, които нарушават комфорта на жителите.

Петровден в България: Обичаи, обичаи и символика

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР