Община Русе напомня на домоуправителите на входовете на сгради, които

...
Община Русе напомня на домоуправителите на входовете на сгради, които
Коментари Харесай

До 1000 лева е глобата за нерегистриран домашен любимец

Община Русе припомня на домоуправителите на входовете на здания, които са в режим на етажна благосъстоятелност, че са длъжни да подадат информация за владение и развъждане на домашни кучета в жилищата във всеки вход според наредбата на Закона за ръководство на етажната благосъстоятелност – ЗУЕС.

В осъществяване на законовите условия в най-кратки периоди всеки шеф на етажна благосъстоятелност на територията на община Русе е задължен да подаде информация в Общинска администрация - Русе за броя на вписаните в книгата на етажната благосъстоятелност домашни любимци – кучета.

Изискванията за метода на водене на книгата на етажната благосъстоятелност са написани в ЗУЕС, според които „ Книга на етажната благосъстоятелност се основава, съхранява и поддържа във всяка постройка или вход в режим на етажна благосъстоятелност “, „ В настрана обособено поле на книгата на етажната благосъстоятелност всеки притежател, ползвател или жител вписва притежаваните или взетите за развъждане животни, които се извеждат на публични места, а за кучета – и номера на ветеринарномедицинския паспорт “.

Напомняме, че за несъблюдение на отговорностите по този закон, на домоуправителите се постановат наказания, планувани в административно-наказателната наредба, а точно: „ Член на управителния съвет (управител), член на надзорен съвет (контрольор), който наруши или не извърши отговорностите си по този закон, в случай че осъщественото не съставлява закононарушение, се санкционира с санкция от 300 до 1000 лв.. "
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР