Община Родопи ще харчи бюджет от близо 20, 7 млн.

...
Община Родопи ще харчи бюджет от близо 20, 7 млн.
Коментари Харесай

Родопи ще харчи 20,7 милиона лева през 2018

Община " Родопи " ще харчи бюджет от близо 20, 7 млн. лева Това одобриха съветници на сесия. 150 хиляди лева  общината ще задели за построяването на 2,5 км тръбопровод дружно с ВиК. Той би трябвало да реши казуса с водоснабдяването на Браниполе. Със сумата администрацията ще поеме изкопните работи и заравянето, а тръбите и материалите ще бъдат обезпечени от водното сдружение. 

Предвижда се още през годината да се асфалтират входът на Крумово, част от пътя към промишлената зона на Цалапица и една от улиците в Брестовица, изясни кметът на община " Родопи " Пламен Спасов. Чака се мнението на инженери, които да посочат кое е най-хубавото за отводняването на подлеза на Кадиево. Трасето под него е разрушено, то постоянно е залято с вода, а наоколо се намира минивец. За разрешаването на казуса се планува укрепване на стената откъм Въча, както и изработката на отводнителни шахти. 

Общината ще задели средства и за закупуването на земи. В Първенец те са нужни за разширение на гробищния парк. В Марково терените са за построяването на сонди за водоснабдяване на селото.

Ще се подвигат и подпорни стени в селата Храбрино, Бойково и Брестовица.

Междувременно стана ясно, че администрацията е заделила средства и за построяването на компостираща апаратура. Тя ще коства над 4 млн. лева, като присъединяване на общината ще е с 400 хиляди лева Инсталацията ще бъде разположена до моста на река Чая край Ягодово върху 18 дка. Изграждането на сходно оборудване е необходимо, то е метод да се избегнат високите отчисления и такси, които се плануват за депонирането на боклуци. До 2020 година цената на звук ще коства 114-115 лв., напомни Спасов. /Марица.бг
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР