Община Разлог успя да привлече инвестиция от близо 120 милиона

...
Община Разлог успя да привлече инвестиция от близо 120 милиона
Коментари Харесай

Българска компания ще инвестира в ново СПА селище, в любимо място за отдих на българите

Община Разлог съумя да притегли инвестиция от близо 120 милиона лв. за създаване на ново СПА населено място в село Елешница. Досега минералната вода там не се използваше рационално, за разлика от близкото село Баня, където ресурсът на водата и потенциала на хотелската база към този момент са запълнени. Инвеститорът в Елешница е българска компания, която съумя да комасира раздробената земя, като изкупи 250 декара. 

Заради съществуването на уранодобив в предишното, село Елешница беше подценявано като естествен и туристически запас. Години наред община Разлог се опитваше да притегли интереса на вложители с находищата на минерални води, които са с изключителни качества и температура на водата 70 градуса. В същото време близкото село Баня се утвърди като едно от най-предпочитаните СПА селища у нас с големи вложения през последните 15 години. Това сложи проблем пред локалната власт в Разлог.

Сега Елешница има своя късмет посредством българска компания, която ще построи при започване на селото Eко СПА населено място. Повече за инвестицията споделr и.д. кмет на Разлог Иван Гюров пред БНР:

" Между 50 и 60 млн. евро е инвестицията, като средствата, съгласно вложителя, са напълно обезпечени ".

Заради мащабите на инвестицията в село Елешница Община Разлог сега променя и Общия организационен проект.

Дебитът на минералния извор в региона на Света Варвара, където ще се построява СПА селището, е 15 литра в секунда. Ползвателите обаче не могат да я употребяват за отопление, безапелационни са от Общината.

От положителното ръководство на минералните води като стопански запас за последните осем години Община Разлог е записала растеж в туризма не в проценти, а 35 пъти. 

Какъв резултат върху стопанската система и за локалното население чака Иван Гюров от реализацията на огромната инвестиция в Елешница за над 100 милиона лв.:

" 300 до 400 работни места, както и всички производители в региона, а искащите да се развиват - могат да вземат участие в ръководството на един подобен план ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР