Община Разлог прие новия си бюджет за 2019 година. Общинският

...
Община Разлог прие новия си бюджет за 2019 година. Общинският
Коментари Харесай

Община Разлог прие бюджет 2019 

Община Разлог одобри новия си бюджет за 2019 година. Общинският съвет в града възнамерява прогнозните резултатите, въз основата на които в хазната на общината се чакат доходи от налози в размер на 1 957 000 млн. лв. , или с 2% повече от предходната година. Приходите от делегираните от страната действия също ше имат нарастване и то със 16 %. Тази година те ще бъдат 11 334 807лв.
Разходите, както и приходите, също ще бъдат повече за общината. Очаква се нарастване на заплатите в учебните заведения и детските градини с 34%, а разноските за прехрана ще набъбнат с 23%, като се има поради покриването на разноски за горива, храна и сила.
Приоритетните браншове в капиталовата политика на общината ще бъдат предметно ориентирани към три направление: обществените грижи, образованието и инфраструктурата в града. Един от най-съществените проблеми на всеки град - ремонтът на улици, ще бъде заприходен с 892 000 лева, като общите средства за ремонт на публичната пътна мрежа става 6 320 000лв.
„ За поредна година бюджетът е реален и съгласуван с положителните практики по повод доходи и разноски, както този през 2018 година Община Разлог за поредна година не планува нарастване на налог здания и главните такси по Закона за локалните налози и такси на фона на общото нарастване. И през 2019 година ще се работи интензивно за събиране на отговорностите от нередовните платци, с цел да не позволяваме нарастване и да не наказваме постоянните платци “ – показа кметът на града инж. Красимир Герчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР