Община Разлог и Общински съвет-Разлог получиха Благодарствен адрес от Планинската

...
Община Разлог и Общински съвет-Разлог получиха Благодарствен адрес от Планинската
Коментари Харесай

Община Разлог и Общински съвет-Разлог получиха Благодарствен адрес от ПСС към БЧК

Община Разлог и Общински съвет-Разлог получиха Благодарствен адрес от Планинската избавителна работа към Българския Червен кръст (БЧК) и Водач на избавително куче, в символ на благодарност, за изразеното съдействие и поддръжка активността на планинските спасители.

Кметът на община Разлог инж. Венцислав Гърменов и зам.-кметовете господин Иван Гюров и госпожа Фарфарова одобриха благодарности от представителите на ПСС и показаха още веднъж своята благодарност към спасителите от непринуден отряд Разлог, взели участие в интервенция по търсене на хора, след земетресението в Турция тази година.

Община Разлог и Общински съвет - Разлог интензивно подкрепят активността на ПСС към БЧК, реализирайки и подкрепяйки разнообразни планове, ориентирани към основаването и възстановяване изискванията за работа и действеност. През годините с помощ от локалната власт, бе ремонтирана базата на ПСС при хижа " Яворов " и се построи нова такава на Ски писта " Кулиното ".

Подчертавайки значимостта на избавителната активност, Община Разлог внесе за гласоподаване до Общински съвет-Разлог и предложение за подаяние, в размер на 8 хиляди лв., което ще бъде употребявано за закупуване на екипировка и други принадлежности, нужни на ПСС.

В тази тенденция Община Разлог продължава и търсенето на опциите за създаване на Полигон за кучета спасители, който ще подкрепи образованието и развиването на избавителните кучета в района.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР