Община Приморско ще отбележи Седмицата на гората с редица еко

...
Община Приморско ще отбележи Седмицата на гората с редица еко
Коментари Харесай

Отбелязват Седмицата на гората в Приморско със залесителни акции

Община Приморско ще означи Седмицата на гората с редица еко начинания част, от които ще се проведат през първата цялостна седмица на април месец, когато публично се празнува празника. Тази година залесителните акции и мероприятията по разчистване на горските територии ще преминат под мотото: " Децата и гората на България за бъдещето на Зелена Европа “.

Дните, отдадени на зеленото ни благосъстояние, ще бъдат открити на 2 април. Специално за случая чиновниците на Дирекция " Управление и стопанисване на общински гори " са планували начинания, с които ще дадат образец по какъв начин вярно да стопанисваме и опазваме горите. В дните до 4 април горските чиновници ще почистят местностите към " Биволарника “, " Живак “, " Падинкова поляна “ и " Орана поляна “. Ще бъдат почистени и горските територии по пътя от Приморско до Ясна поляна и Ново Паничарево.

И тази година в програмата си Община Приморско е планувала засаждане на фиданки. Тя се е погрижила да обезпечи 1000 броя от типа " чинар “ и всеки, който желае, от 3 до 5 април ще може гратис да получи и засади фиданките собственоръчно.

В Приморско дръвчетата ще се раздават в постройката на Оперативна програма " Чистота и озеленяване “. В Китен, Ясна поляна, Веселие, Ново Паничарево и Писменово фиданки ще се получават в кметствата.

Приморско ще е хазаин и на събития, част от Седмицата на гората, в които са включени Изпълнителна организация по горите, Регионалните дирекции по горите, структурите на шестте държавни горски предприятия, естествените паркове и общинските горски структури.

Едно от мероприятията е националната самодейност " Лесовъд за един ден “, което се радва на голям интерес.  Тя ще се организира на 12 април от 10 часа на тракийското светилище Бегликташ с присъединяване на деца и от бургаско учебно заведение. На малчуганите ще се даде опция посредством интерактивни игри и занимателни беседи с лесовъдите да научат повече за тяхната виновната специалност, горските екосистеми и процесите, които протичат в тях.

Предвидено е и залесяване с едроразмерни фиданки, както и посещаване с сказка на Историческия музей в морския град.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР