Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се буря вчера в

...
Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се буря вчера в
Коментари Харесай

Две жени сред пострадалите от бурята в Поморие - срутил се таван на закрит басейн в хотел

Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се стихия през вчерашния ден в Бургаско. Две дами пострадаха от срутил се таван на закрит басейн в хотел, съобщи БГНЕС.

От управата на хотела в Поморие отхвърлят коментар, само че хората са разказали за преживения смут.

„ Когато отидохме видяхме, че е паднал покрива на закрития басейн. Висяха тръби, кабели ужасно представление. Добре, че беше изключено електричеството, тъй като щеше да пострадат доста хора ”, споделя Рита Маркова. Тя споделя, че до момента в който с мъжа ѝ потеглят да избавя хората в басейна, личният състав не реагирал.

„ Вследствие на мощния вятър въздуховодите, които вкарват пресен въздух в басейна, поемат част от вятъра, получава се въздушна възглавница и целият таван се откача и пада върху лежащите хора към басейна и тези, които са в басейна. Късмет, че таванът се пречупва и визира един, двама индивида, другите съумяват да избягат, а тези в басейна съумяват да излязат ”, описа за БГНЕС кметът на Поморие Иван Алексиев.

Най-сериозно е потърпевш къмпингът в местността Косата.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята във вътрешността в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец.

„ Сформирахме екипи и всички с бързи лодки и с джетове влязохме да го търсим индивида, извадих го някъде към Ахелой, жив. Вятърът е бил извънредно мощен, западен щорм със скорост над 120 км. в час “, описа кметът на Поморие.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР