Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се буря вчера в

...
Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се буря вчера в
Коментари Харесай

Две жени пострадаха от срутил се таван на закрит басейн в хотел в Поморие

Община Поморие пострада най-тежко от разразилата се стихия през вчерашния ден в Бургаско. Две дами бяха ранени от срутил се таван на закрит басейн в хотел. Кметът на Поморие разгласи отчасти бедствено състояние.

От управата на хотела в Поморие отхвърлиха коментар, само че рускинята Рита и мъжът разказаха за ужаса, който са претърпели пред БГНЕС. 

Те излезли от басейна три минути преди случая.

„ Когато отидохме видяхме, че е паднал покрива на закрития басейн. Висяха тръби, кабели ужасно представление. Добре че беше изключено електричеството, тъй като щеше да пострадат доста хора ”, споделя Рита Маркова.

Рита е възмутена, че до момента в който с мъжът и потеглят да избавя хората в басейна, личният състав на хотела не реагирал адекватно.

„ Всички стояха и снимаха. Имаше задоволително млади мъже, не пенсионери, служащи в хотела, които дават отговор за басейна. Те просто стояха и махаха с ръце, във водата имаше жена и мъжът ѝ ”, добави Рита

„ Вследствие на мощния вятър въздуховодите, които вкарват пресен въздух в басейна, поемат част от вятъра, получава се въздушна възглавница и целият таван се откача и пада върху лежащите хора към басейна и тези, които са в басейна. Късмет, че таванът се пречупва и визира един, двама индивида, другите съумяват да избягат, а тези в басейна съумяват да излязат ”, каза кметът на Поморие Иван Алексиев.

Най-сериозно е потърпевш къмпингът в местността Косата.

Десетина яхти в Поморие са били отнесени от бурята във вътрешността в морето. Съобщено е и за паднал зад борда ветроходец.

„ Сформирахме екипи и всички с бързи лодки и с джетове влязохме да го търсим индивида, извадих го някъде към Ахелой, жив. Вятърът е бил извънредно мощен, западен щорм със скорост над 120 км. в час “, описа кметът на Поморие.

Иначе ситуацията в региона стартира да се възстановява и към сегашния миг няма съображение да се привиква регионален спешен щаб, съобщи от регионална администрация. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР